Online plaatsen

Hostingprovider

Om de website op het internet te plaatsen heeft u een hostingprovider nodig. Dit is een bedrijf dat een zware computer (server) heeft gekoppeld aan het internet. Op deze computer wordt de website geïnstalleerd en op die manier verbonden aan het internet. U hoeft zelf niet op zoek naar een host. Dit wordt door ons geregeld. U hoeft hier niets voor te doen.

Domeinnaam kiezen

Om uw website vindbaar te maken op het internet, heeft u een domeinnaam nodig, (www.uwnaam.nl). Domeinnamen zijn de adressen van het internet. Door een domeinnaam in te tikken, kom je op een website terecht. Als u nog geen bestaande website heeft, zult u een nieuwe domeinnaam moeten kiezen. Probeer de naam duidelijk te houden en niet te lang. Veel domeinnamen zijn al in gebruik en daarom is de gewenste domeinnaam niet altijd beschikbaar. Bij www.domeinwinkel.nl kunt u zelf kijken of een domeinnaam nog beschikbaar is. Het kiezen kan ook in overleg met ons.

Welke extensie

De domeinnaam kan eindigen op de letters nl., .com, .net, of iets anders. De letters achter de punt, noemen we de domeinnaam extensie. In principe maakt het voor de bereikbaarheid van uw website niet uit welke extensie u gebruikt. Over het algemeen is het vanwege vindbaarheid en gemak beter om bij een Nederlandstalige site te kiezen voor de extensie nl. Als die bezet is, dan is de extensie .net een goed alternatief.

Domeinnaam verhuizen

Als u al een bestaande website heeft, kunt u uw huidige hostingprovider laten weten dat u uw domeinnaam wilt verhuizen en kunt u vragen om de  EPP-code, of simpelweg genoemd verhuiscode. Deze code geeft u aan ons door en wij regelen de rest.

Online plaatsen

Als u helemaal tevreden bent over het ontwerp en als wij de verhuiscode hebben ontvangen, dan plaatsen wij de website online. Klanten kunnen u nu via de website benaderen. In veel gevallen zal er op de website ook een antwoordformulier staan wat mensen kunnen invullen. De informatie die wordt ingevuld, gaat rechtstreeks naar uw eigen e-mailadres zodat u hierop kunt reageren.

> Volledig beheer